Hierom vindt Feyenoord-directeur Te Kloese topclubs soms respectloos bij transfers

Deze verandering wil Feyenoord-directeur Te Kloese doorvoeren op de transfermarkt
7 september om 13:38

Dennis te Kloese, directeur van Feyenoord, ergert zich aan de manier waarop buitenlandse clubs soms handelen tijdens transfers. Volgens hem brengen ze vaak spelers in verwarring door veel te lage biedingen te doen, wat de Nederlandse clubs onder druk zet. Hij wil hier verandering in brengen door zijn invloed als bestuurslid van de European Club Association (ECA) te gebruiken. Dat vertelde Te Kloese in een interview met Voetbal International.

Te Kloese benadrukt dat buitenlandse clubs regelmatig ver onder de marktwaarde bieden, wat zorgt voor spanningen binnen de club. "De slechtste situatie voor Nederlandse clubs is dat er een topclub binnenkomt uit een mooi land en prachtige stad, waar je 's avonds buiten kan eten. En die komen en bieden onder de marktwaarde van een speler", aldus Te Kloese. Hierdoor ontstaat niet alleen onrust bij de speler zelf, maar ook bij zijn familie en omgeving.

Binnen de ECA wil Te Kloese collega-clubs aanspreken op deze handelswijze. "Zij lopen toch ook niet bij de Porsche-dealer naar binnen en bieden dertigduizend euro op een auto die twee ton kost? Respectloos", zegt hij. Te Kloese geeft Brighton als voorbeeld van een club die wél op een fatsoenlijke manier handelde toen ze interesse hadden in Wieffer.