Ogen op WK-plaatsing: dit is hoe Dick Advocaat presteert bij Curaçao

Hoe presteert Dick Advocaat bij Curaçao
9 september om 13:55
Laatste update: 9 september om 13:55

Dick Advocaat is sinds kort de bondscoach van Curaçao. Met het Caribisch eiland hoopt de oefenmeester het WK van 2026 te halen en VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe de oefenmeester presteert.

Advocaat kent een rijke geschiedenis aan ploegen en landen die hij onder zijn hoede had. PSV, Feyenoord, Zuid-Korea, Rangers FC en het Nederlands elftal zijn slechte enkele namen in het lijstje van Advocaat. De trainer die ieder jaar stelt te stoppen met werken vertoeft momenteel op Curacao en na een sterk begin, beging zijn ploeg een harde tik op de neus.

Hoe presteert Curaçao onder Advocaat?

Advocaat vond het een goed idee om zijn ploeg begin dit jaar te laten oefenen tegen twee voetbalclubs. Hull City werd bij zijn officieuze debuut verslagen en enkele dagen later speelde Advocaat tegen Alanyaspor gelijk. Onder andere Eredivisiespelers Eloy Room, Vurnon Anita en Ar’Jany Martha stonden in de basis.

Bij zijn officiële debuut trof Advocaat Barbados. De wedstrijd die in het teken stond van plaatsing voor het WK van 2026 werd winnend met 4-1 afgesloten. Huidig FC Eindhoven-aanvaller Rangelo Janga scoorde een hattrick en bezorgde iedereen een flink feest. Enkele dagen later werd ook Arbua verslagen. Voormalig FC Groningen-middenvelder Juninho Bacuna scoorde de openingstreffer in een 2-0 gewonnen wedstrijd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging Curaçao op bezoek bij Saint Lucia, een land dat 84 plaatsen lager staat op de FIFA ranking. In de strijd om de CONCACAF Nations League ging het echter goed mis. Saint Lucia wist zeer verrassend met 2-1 te winnend van Advocaat en co.

Alle wedstrijden van Advocaat bij Curaçao:
Curaçao – Hull City FC: 1-0
Alanyaspor – Curaçao: 2-2
Curaçao – Barbados: 4-1
Aruba – Curaçao: 0-2
Saint Lucia – Curaçao: 2-1