Nederlandse kranten zien Zirkzee uitblinken:

Nederlandse kranten zien Zirkzee uitblinken: "Een spits met zachte voetjes"

8 september om 07:45
Laatste update: 8 september om 08:17

Het Nederlands elftal trapte zaterdagavond zijn Nations League-campagne af met een klinkende 5-2 overwinning. De Nederandse kranten zijn na afloop behoorlijk tevreden en richten zich vooral op Joshua Zirkzee, die als spits aan de wedstrijd mocht starten. Dit schrijven de kranten over de wedstrijd van Oranje. 

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de wedstrijd tegen Bosnië een vermakelijke voetbalavond opleverde, maar dat defensief zeker niet alles vlekkeloos verliep. 'Met name de slotfase was nogal chaotisch, waarbij Edin Dzeko de spanning even terugbracht na zwak verdedigen van Matthijs de Ligt', aldus de krant. Toch ziet het medium ook de nodige positieve ontwikkelingen. 'Was dit een eerste blik op een 'nieuw' Oranje? Een beetje wel', verwijzend naar de nieuwe gezichten zoals Ryan Gravenberch en Joshua Zirkzee. Hun bijdrage zorgde voor 'een dynamisch, fris en dominant geheel.'

In een ander artikel gaat Het Algemeen Dagblad nog verder in op de rol van Zirkzee bij Oranje. Het viel de krant op dat hij 'een spits met zachte voetjes' is die 'ondanks zijn postuur makkelijk kan combineren in kleine ruimtes. Zirkzee bewees hiermee zijn potentie als doelgerichte en meevoetballende spits, maar er is nog ruimte voor groei.'

"Prominente rol voor Zirkzee bij ruime zege"
De bijdrage van Joshua Zirkzee, die bij zijn eerste basisplaats meteen indruk maakte met een doelpunt en een assist, wordt door De Telegraaf vooral benoemd. 'Zirkzee kopte een gekraakt schot van Xavi Simons achterwaarts in het Bosnische doel. Daarmee was zijn eerste doelpoging in het oranje shirt direct raak', schrijft de krant. De Telegraaf ziet in Zirkzee een speler die nadrukkelijk solliciteert naar de spitspositie bij Oranje, zeker nu Memphis Depay afwezig was.

"Zirkzee combineert fris Oranje er lustig op los"
De NRC benadrukt de beweeglijkheid en veelzijdigheid van Zirkzee in zijn rol als 'valse spits'. De krant concludeert dat hij beter en directer combineert dan Memphis Depay op het EK, en benadrukt zijn bijdrage aan het vloeiende samenspel met Tijjani Reijnders. 'Met één pass op Tijjani Reijnders speelde Zirkzee drie Bosniërs uit – met veel gevoel, binnenkant voet.' De NRC noemt het een 'perfecte dag' voor Zirkzee, niet alleen door zijn prestaties op het veld, maar ook vanwege het persoonlijke tintje: hij werd herenigd met zijn oma na de wedstrijd.