Dit zegt Grealish over zijn terugkeer in Ierland als Engels international

Dit zegt Grealish over zijn terugkeer in Ierland als Engels international

8 september om 09:05
Laatste update: 8 september om 09:41

Jack Grealish had zaterdag een belangrijk aandeel in de overwinning van Engeland op Ierland in de Nations League. Voor de aanvaller van Manchester City was het een bijzonder treffen, aangezien hij zijn jeugdinterlands voor de Ieren speelde. Na afloop van de wedstrijd blikt de international terug op de ontvangst in Ierland. 

Grealish en Declan Rice speelden in het verleden voor de jeugdteams van Ierland, maar keerden nu terug in Dublin als sleutelspelers voor Engeland. In een beladen wedstrijd tegen hun voormalige land hielpen ze het team van interim-bondscoach Lee Carsley aan een 2-0 overwinning. Rice opende de score, maar weigerde te juichen uit respect voor zijn Ierse verleden. Grealish maakte de tweede treffer en vierde uitbundig met de Engelse fans.

De sfeer in het Aviva Stadium was gespannen. Grealish en Rice kregen tijdens de wedstrijd flinke kritiek te verduren van het Ierse publiek, dat hen niet vergeven lijkt te hebben voor hun keuze om van land te wisselen. Een deel van de supporters noemde hen zelfs "slangen" met spandoeken. Toch hield Grealish vol dat er geen wrok is. Hij sprak vol waardering over zijn tijd bij Ierland en benadrukte dat hij veel familieleden met Ierse roots heeft. "Ik zei voor de wedstrijd dat ik denk dat het anders is. Dec en ik hebben er niks slechts over te zeggen. We hebben allebei genoten van onze tijd hier, ik in ieder geval wel. Ik heb veel Ieren in mijn familie, dus er is geen kwaad bloed."

Voor Grealish kwam het doelpunt op een cruciaal moment. De vleugelspeler van Manchester City beleefde een zware zomer nadat hij niet geselecteerd werd door Gareth Southgate voor het EK 2024. "Dit was een van de zwaarste zomers van mijn leven", gaf hij toe. "Maar dit soort momenten geven me de kracht om terug te vechten."