Füllkrug mist erkenning Nations League: dit zegt de spits over de competitie

Füllkrug spreekt zijn waardering over de Nations League uit en vraagt waardering
8 september om 11:35

Na de 5-0 overwinning van Duitsland op Hongarije sprak Niclas Füllkrug over het belang van de Nations League voor het Duitse team. Dinsdag neemt de Duitse ploeg het op tegen Oranje in de tweede speelronde van het toernooi, dat volgens de spits meer waardering hoort te krijgen. 

In een interview met ZDF gaf Füllkrug aan dat de toeschouwers vaak niet volledig begrijpen hoe belangrijk dit toernooi is voor de ploeg. "Eerste wedstrijd na het EK, gelijk een thuiswedstrijd. Ik denk dat men niet altijd beseft hoe belangrijk de Nations League is voor een team", aldus Füllkrug.

De aanvaller, die deze zomer de overstap maakte van Borussia Dortmund naar West Ham United, was trots op het overtuigende begin van Duitsland in het nieuwe seizoen. "We hebben een aantal sterke tegenstanders en Hongarije heeft ons het in het verleden vaak lastig gemaakt. Dat we nu zo overtuigend beginnen, met de ernst en de energie van het EK, maakt me trots op het team."

De overwinning op Hongarije betekent een goede start voor Duitsland in de Nations League, waarin ze dinsdag Nederland treffen. In de vorige edities wist Duitsland nooit het eindtoernooi te bereiken, een prestatie die bondscoach Julian Nagelsmann nu wil verbeteren.