Zo verliep de laatste ontmoeting tussen het Nederlands elftal en Duitsland

10 september om 07:35
Laatste update: 10 september om 07:35

Oranje speelt dinsdag tegen Duitsland in de strijd om de Nations League. Beide landen troffen elkaar al vaak in de geschiedenis. VoetbalNieuws.nl vertelt hoe de laatste ontmoeting tussen beide landen verliep.

Op 26 maart 2024 stonden Nederland en Duitsland tegenover elkaar in een vriendschappelijk duel. De wedstrijd vond plaats in het Deutsche Bank Park in Frankfurt, waar het veld in slechte staat verkeerde.

Hoe verliep de vorige ontmoeting tussen Oranje en Duitsland?

Nederland begon sterk en kwam al na vier minuten op voorsprong. Memphis Depay onderschepte de bal en zette Joey Veerman met een slimme boogbal vrij voor het doel. De PSV'er bleef koel en plaatste de bal beheerst in de verre hoek. Duitsland nam na de vroege tegentreffer direct het initiatief. In de elfde minuut schoot Maximilian Mittelstädt met zijn linker hard raak via de onderkant van de lat, waarmee hij de stand weer gelijk trok.

Duitsland drong vervolgens aan en creëerde meerdere kansen via Jamal Musiala, Ilkay Gündogan en Kai Havertz, maar doelman Bart Verbruggen hield Nederland met enkele knappe reddingen op de been. Toch kwam de winnende treffer vijf minuten voor tijd. Een hoekschop van Toni Kroos kwam via invaller Niclas Füllkrug op ongelukkige wijze in het Nederlandse doel terecht. De doellijntechnologie gaf aan dat de bal over de lijn was: 2-1, de eindstand.