Burenruzie: dit is wanneer het Nederlands elftal voor het laatst won van Duitsland

Burenruzie: dit is wanneer het Nederlands elftal voor het laatst won van Duitsland

9 september om 23:45
Laatste update: 9 september om 23:41

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond op tegen Duitsland. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA zal er om spannen en VoetbalNieuws vertelt je hoe vaak Oranje deze eeuw wist te winnen van de oosterburen.

Het Nederlands elftal is zaterdagavond goed begonnen aan de Nations League-campagne. De mannen van Ronald Koeman versloegen Bosnië en Herzegovina met 5-2. Niet alleen de score, maar ook het spel was overtuigend. Men zal met een hoop vertrouwen toeleven naar de wedstrijd tegen Duitsland, maar is dat wel logisch?

Hoe vaak won Nederland deze eeuw van Duitsland?

Nederland doet het de laatste jaren prima tegen de Duitsers. Vlak voor het EK werd er weliswaar met 2-1 verloren van Die Mannschaft, maar de twee edities daarvoor werden gelijk en een overwinning voor Oranje. Voor de Ek-kwalificatie werd er in 2019 met 2-4 gewonnen in het Volksparkstadion in Hamburg. De 3-0 zege in eigen huis in 2018 door doelpunten van Virgil van Dijk, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum was echter wel uniek in de recente geschiedenis. Destijds werd voor het eerst in zestien jaar tijd gewonnen van Duitsland.

In 2000 werd het 2-1 voor Oranje in een oefenwedstrijd. In 2002 won Nederland met 1-3 op bezoek bij de buren.

Overwinningen Nederland op Duitsland deze eeuw:
2019 Duitsland – Nederland: 2-4  (EK-kwalificatie)
2018 Nederland – Duitsland: 3-0 (UEFA Nations League)
2002 Duitsland – Nederland: 1-3 (Oefenwedstrijd)
2000: Nederland – Duitsland: 2-1 (Oefenwedstrijd)