Hoger beroep ingetrokken: oud-Heracles speler moet 2,5 jaar de cel in

Rai Vloet veroordeeld tot 2,5 jaar cel
9 september om 11:45
Laatste update: 9 september om 11:45

Rai Vloet moet 2,5 jaar de gevangenis in. De oud speler van onder andere PSV en Heracles Almelo trekt zijn hoger beroep in, zo liet zijn advocaat aan het ANP weten. Daarmee komt er een einde aan zijn strafzaak en is de geëiste straf definitief.

Vloet werd in 2023 veroordeeld voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Tijdens het ongeluk was de voetballer onder invloed van alcohol en dus kreeg hij naast de opgelegde straf ook een rijontzegging van vier jaar. Kort na de uitspraak besloot Heracles Almelo de speler te schorsen en niet veel later trok Vloet naar FC Astana.

Na zijn avontuur in Kazachstan trok Vloet naar Rusland om te gaan voetballen voor FK Oeral. Daarmee degradeerde hij naar het tweede niveau van Rusland. Het hoger beroep stond al ingepland, maar gaat niet door. Vloet heeft zelf besloten deze niet te laten doorgaan. Daarmee is de straf definitief en zal hij voor 2,5 jaar de gevangenis in moeten.

Sinds medio 2024 zit Vloet zonder club, want zijn contract bij FK Oeral werd niet verlengt. Ten tijden van het ongeluk reed Vloet 193 kilometer per uur op een snelweg waar 130 kilometer per uur was toegestaan. Hij reed zonder te remmen in op een andere auto, waarna één van de inzittende kwam te overlijden. Vloet is weer in Nederland en zal zijn straf dus snel moeten gaan uitzitten.