Zo reageren Ajax en FC Utrecht op de afgelasting door de politiestaking

Zo reageren Ajax en FC Utrecht op de afgelasting door de politiestaking

9 september om 17:12

De Eredivisiewedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht, die gepland stond voor aanstaande zondag, gaat niet door. De gemeente Amsterdam heeft dit besloten vanwege de aangekondigde politiestakingen, waardoor de veiligheid in de Johan Cruijff ArenA niet gegarandeerd kan worden. Ondanks inspanningen van beide clubs om het duel toch door te laten gaan, werd de wedstrijd afgelast. Inmiddels hebben zowel de Amsterdammers als de Domstedelingen gereageerd.

Reactie Ajax en FC Utrecht op afgelasting

FC Utrecht heeft met teleurstelling gereageerd op het besluit. De club hoopte samen met Ajax en de gemeente Amsterdam een oplossing te vinden om de wedstrijd alsnog met publiek te kunnen spelen. "Politieagenten hebben het volste recht om te gaan staken, maar de club had graag in samenwerking met onder meer Ajax en de gemeente Amsterdam de optie om het duel met publiek te kunnen spelen, verder uitgezocht", aldus FC Utrecht in hun officiële reactie. De gesprekken die de afgelopen dagen werden gevoerd, gaven volgens de club nog hoop op een doorbraak. FC Utrecht baalt dan ook van het besluit.

Ajax sloot zich aan bij de teleurstelling van FC Utrecht. In een korte verklaring liet de club weten: "Ajax en FC Utrecht hebben er alles aan gedaan de wedstrijd alsnog doorgang te laten vinden en balen van het besluit."

Nieuwe speeldatum nog niet bekend
De nieuwe speeldatum van het duel is nog niet bekend. Supporters van FC Utrecht die een kaartje hebben gekocht voor het uitvak, hoeven zich geen zorgen te maken: hun kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Mocht het niet mogelijk zijn om dan af te reizen naar Amsterdam, kunnen fans hun geld terugkrijgen zodra de nieuwe speeldatum bekend is. Verdere informatie volgt op een later moment.

Tweede afgelasting door politiestaking
Het is al de tweede keer in korte tijd dat een belangrijke wedstrijd wordt afgelast door de stakingen. Eerder werd ook De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam al uitgesteld om dezelfde reden.