'Ajax heeft beet op sponsorgebied: nieuwe naam te zien op de mouw'

Ajax heeft nieuwe mouwsponsor
10 september om 10:00
Laatste update: 10 september om 10:00

Ajax heeft een nieuwe mouwsponsor gevonden. Het IT-bedrijf Team Rock Stars IT zal Curaçao op het shirt vervangen. De komende twee seizoenen zal de naam van het bedrijf te zien zijn.

'Het financieel geplaagde Ajax krijgt deze dinsdag een opkikker', schrijft De Telegraaf over de nieuwe miljoenen die binnenkomen bij Ajax. 'De club uit Amsterdam heeft Team Rock Stars IT voor 2,5 jaar aan zich weten te binden. Het grote Nederlandse IT-bedrijf betaalt bijna twee miljoen euro per jaar, melden bronnen rondom de club.'

Daarmee heeft Curaçao een opvolger gekregen. Het toerismebureau van het Caribische eiland was de eerste mouwsponsor in de geschiedenis van de Amsterdammers en zal nu vervangen worden. Wel blijft Curaçao verbonden aan Ajax. Niet heel lang geleden verlengde het toerismebureau het huidige sponsorcontract nog tot medio 2028.

Onder de de huidige algemeen directeur ad-interim Menno Geelen en diens tijdelijke opvolger Cas Biesta blijft Ajax op financieel gebied successen boeken. Ziggo verlengde als hoofdsponsor en ook verschillende buitenlandse clubs bonden zich aan Ajax omdat zij geloofden in de missie van de club. De deal met de hoofdsponsor werd verlengd tot medio 2027, met een optie tot medio 2029.