Wanneer kan Ajax - FC Utrecht in de Eredivisie ingehaald worden?

Dit zijn de mogelijke inhaaldata van Ajax - FC Utrecht in 2024

14 september om 10:05
Laatste update: 14 september om 10:05

Wederom hebben de politiestakingen in Nederland gevolgen voor het Eredivisie-weekend. Voor de tweede speelronde op rij zal Ajax niet in actie komen, want na het duel met Feyenoord is ook de wedstrijd tegen FC Utrecht tot nader order uitgesteld. Wat is een mogelijke inhaaldatum voor Ajax - FC Utrecht. VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Net als voor De Klassieker besloten de politievakbonden te gaan staken rondom een wedstrijd van Ajax. Daarop verbood de burgemeester van Amsterdam, Fenke Halsema, de wedstrijd tegen FC Utrecht. Door het risico wat om het duel hangt vond zij het niet verantwoordelijk om deze door te laten gaan. Eerder had de KNVB erop aangedrongen de wedstrijd toch wel door te laten gaan, want de mogelijke speeldata om het duel in te halen zijn gering.

Wat zijn mogelijke data om Ajax - FC Utrecht in te halen?

Met slechts twee wedstrijden achter de rug in de Eredivisie zal Ajax na komende zondag drie speelrondes achter lopen op de rest van de Eredivisie. Op 18 september zal het duel tegen Fortuna Sittard, dat vanwege de Europa League kwalificatie werd uitgesteld, inhalen. Daarna zal het Europese hoofdtoernooi beginnen en dus zijn er weinig inhaaldata beschikbaar doordeweeks. De Klassieker werd door de KNVB al naar voren geschoven richting 30 oktober.

Voor 30 oktober is dus geen enkele datum beschikbaar. In de eerste week van november speelt Ajax tegen Macabbi Tel Aviv en FC Twente. Daarna zal een interlandweek volgen. Aangezien Ajax in de Europa League actief is zijn zij vrijgesteld van de eerste ronde van de KNVB beker en dus kon de wedstrijd tegen Feyenoord in de week van 28 november plaatsvinden. Tijdens die week begint ook de eerste ronde van de strijd om de dennenappel.

De interlandbreak in november duurt tot dinsdag 19 november. Dat zou kunnen betekenen dat Ajax en FC Utrecht op woensdag 20 of donderdag 21 november in actie kunnen komen. Beide elftallen zullen op zondag 24 november in actie komen voor het geplande speelweekend en dus behoren beide data’s tot de mogelijkheid. Verder is in 2024 nog de mogelijkheid om op 5 december te voetballen. Vlak voor de laatste speelronde van het jaar 2024 is er ook nog een vrije doordeweekse dag vrij, maar in de week van 16 december staat de tweede ronde van de KNVB beker gepland. Daardoor zijn slechts twee data’s beschikbaar in 2024.

Wanneer kan Ajax - FC Utrecht ingehaald worden in 2024:

Woensdag 20 november
Donderdag 21 november
Woensdag 4 december
Donderdag 5 december