Feyenoord contracteert Emerson Pedro Vanga

Feyenoord geeft contract aan Franse vleugelspeler na geslaagde stage

10 september om 11:50

Emerson Pedro Vanga is de nieuwe aanwinst van Feyenoord. De achtienjarige vleugelspeler heeft zijn stage succesvol afgerond en mocht daarna een contract ondetekenen. Eerder speelde Vanga voor Olympique Lyon.

Feyenoord maakt via de clubwebsite bekend dat de transfer is afgerond. Per direct zal Vanga toegevoegd worden aan de selectie van Feyenoord onder 21 en daar speelgerechtigd zijn. Het contract voor de vleugelspeler geldt voor één seizoen, maar de Rotterdammers hebben een optie bedongen om deze met één jaar te verlengen.

'Feyenoord staat ook in Frankrijk bekend om onder meer zijn sterke jeugdopleiding', zegt het talent zelf tegen de media-afdeling van de club. Vanga kijkt er dan ook naar uit om in het Feyenoord shirt te mogen spelen. 'Alles is hier aanwezig om een speler verder te helpen in zijn ontwikkeling. Ik grijp deze mooie kans dan ook met beide handen aan.'

Afgelopen seizoen kwam Vanga uit voor Olympique Lyon onder 19. De één meter 78 lange rechtspoot is van Franse en Angolese afkomst. Hij begon zijn carrière bij Grenoble Foot 38 en speelde daarna ook voor FC Seyssins. Lyon kreeg in 2018 interesse en sindsdien doorliep hij verschillende jeugdelftallen. In vijftien wedstrijden in het seizoen 2023/2024 scoorde Vanga één keer.