Dit is hoe Corinthians met miljoenen schuld het salaris van Memphis kan betalen

Dit is hoe Corinthians met miljoenen schuld het salaris van Memphis kan betalen

11 september om 11:40
Laatste update: 11 september om 11:22

Memphis Depay's transfer naar Corinthians heeft veel stof doen opwaaien, vooral vanwege de benarde financiële situatie van de club. De Braziliaanse grootmacht zit diep in de schulden, met een totale schuld van bijna 340 miljoen euro, waardoor de club moeite heeft om salarissen tijdig uit te betalen. Hoe kan het dat de club desondanks een grote ster als Memphis heeft binnengehaald? VoetbalNieuws vertelt het je.

Wie betaalt het salaris van Memphis bij Corinthians?

Corinthians kon zelf het salaris van Depay, dat voor de komende twee seizoenen op 9,7 miljoen euro ligt, niet betalen. Daarom komt hoofdsponsor Esportes da Sorte, een gokbedrijf, tussenbeide om dit bedrag voor zijn rekening te nemen. Dit bedrijf, echter, staat zelf ook onder vuur, zo melden diverse Braziliaanse media. De eigenaar wordt door de Braziliaanse autoriteiten onderzocht voor betrokkenheid bij illegale gokpraktijken en het witwassen van geld.

Ondanks de financiële zorgen blijft Corinthians actief op de transfermarkt. Naast Depay contracteerde de club ook de Peruviaanse vleugelspeler André Carrillo en de voormalig PSV-verdediger André Ramalho. Deze versterkingen moeten helpen om Corinthians uit de degradatiezone van de Brasileirão Série A te halen, waar ze momenteel zeventiende staan.

Wanneer maakt Memphis zijn debuut voor Corinthians?

Depay's debuut staat gepland voor de kwartfinale van de Copa Sul-Americana tegen Fortaleza op woensdag 18 september, een cruciale wedstrijd voor de ambities van de club. Dat toernooi is qua prestige vergelijkbaar met de Europa League. Corinthians hoopt met deze nieuwe aanwinsten zowel sportief als financieel de weg naar boven terug te vinden.