Wanneer kan Memphis Depay debuteren in Brazilië voor Corinthians?

Wanneer kan Memphis Depay debuteren voor Corinthians?

13 september om 15:00
Laatste update: 13 september om 15:00

Memphis Depay heeft zijn contract bij Corinthians getekend en is inmiddels gepresenteerd. Daarmee is hij slechts de tweede Nederlander die actief is in Brazilië. Wanneer kan hij zijn debuut maken? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Het seizoen in Brazilië is al lang onderweg en Memphis moet Corinthians helpen niet te degraderen uit de Brasileiro Série A. Timão bezet momenteel de 17de plek, de laatste plek die zorgt voor degradatie. Fluminense is de huidige nummer zestien en het gat bedraagt twee punten. Echter speelde Fluminense ook één wedstrijd minder.

Wanneer kan Memphis debuteren voor Corinthians?

De Braziliaanse club maakte op dinsdag 10 september de komst van Memphis officieel. Bij Corinhians gaat hij een megasalaris verdienen, maar de aanvaller is ook met een reden gehaald. In de competitie scoorde Timão pas 22 doelpunten en dat na 25 speelrondes. Wel is Corinthians nog actief in zowel het bekertoernooi als in de Copa Sudamericana.

Onder luid gejuich en met veel vuurwerk werd Memphis gepresenteerd aan de fans van Corinthians. In de kwartfinale van de Copa do Brasil werd Juventude met 3-1 verslagen en dus wacht de halve finale. De wedstrijden in Brazilië volgen zich razendsnel achter elkaar op en dus kan hij debuteren in een zeer belangrijke wedstrijd. In de competitie speelt Corinthians tegen nummer twee Botafogo in d enacht van zaterdag 14 op zondag 15 september. De aftrap is om 02.00 uur Nederlandse tijd. Drie dagen later volgt de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Copa Sudamericana tegen Fortaleza.