'Hierom onderzoekt Chelsea de mogelijkheden voor een nieuw stadion'

'Hierom onderzoekt Chelsea de mogelijkheden voor een nieuw stadion'
10 september om 17:54

Chelsea overweegt volgens diverse media om Stamford Bridge te verlaten voor een nieuw stadion. De clubleiding voert gesprekken over een mogelijke verhuizing naar Earls Court, een locatie in West-Londen, op anderhalve kilometer van hun huidige thuishaven. Een groter stadion is een belangrijke prioriteit voor Chelsea, maar uitbreiden op de huidige plek blijkt moeilijk.

Stamford Bridge, waar Chelsea al sinds 1905 speelt, biedt ruimte aan 42.000 toeschouwers. Dat is relatief klein in vergelijking met andere stadions van topclubs. Daarom heeft Chelsea contact gezocht met projectontwikkelaars en Transport for London (TfL) over de mogelijkheden in Earls Court. Deze locatie is echter onderdeel van een bredere herontwikkeling, waar een stadion niet in de huidige plannen staat.

Hoeveel kost een nieuw stadion voor Chelsea?

De kosten voor het project vormen een flinke uitdaging. De geschatte waarde van het terrein ligt rond de 500 miljoen pond. Chelsea zou dit bedrag moeten neerleggen om de bouw van een nieuw, multifunctioneel stadion mogelijk te maken.

Daarnaast dreigt een interne machtsstrijd de plannen te vertragen. Hoofdeigenaar Clearlake Capital en mede-eigenaar Todd Boehly liggen met elkaar in conflict over de toekomstige richting van de club. Dit kan de besluitvorming rondom het stadion verder compliceren.