Deze huidige Oranje-internationals speelden nog nooit in de Eredivisie

Deze huidige Oranje-internationals speelden nog nooit in de Eredivisie
10 september om 18:30
Laatste update: 10 september om 18:38

Veel internationals van Oranje spelen of hebben in het verleden in de Eredivisie gespeeld, voordat zij de stap naar het Nederlands elftal maakten. Toch zijn er enkele bekende namen die geen speelminuten hebben gemaakt in de Eredivisie. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke spelers van het huidige Oranje geen minuten maakten in de Nederlandse competitie.  

Welke spelers van het huidige Oranje speelden niet in de Eredivisie? 

Bart Verbruggen
De Zwollenaar, die momenteel uitblinkt als eerste doelman van Oranje, speelde nooit in de Eredivisie. Hij begon zijn carrière bij NAC Breda, maar speelde nooit een officiële wedstrijd voor de club uit Breda. In 2020 maakte de doelman de overstap naar Anderlecht, waar hij uitgroeide tot betrouwbare sluitpost, alvorens Brighton & Hove Albion hun oppikte. 

Mark Flekken
Flekken speelde in de jeugd van Roda JC, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Duitsland. Na een aantal omzwervingen kwam Flekken bij Augsburg terecht, waar hij jaren als eerste doelman actief was in de Bundesliga. Sinds vorig seizoen speelt de goalie in de Premier League bij Brentford.

Jeremie Frimpong
Frimpong is geboren in Amsterdam, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland. Daar doorliep hij de jeugdopleiding van Manchester City, maar hij maakte zijn professionele debuut bij Celtic. Frimpong werd direct een vaste waarde bij de Schotse club en werd overgenomen door Bayer Leverkusen. In Duitsland is hij inmiddels uitgegroeid tot een van de beste vleugelverdedigers in de Bundesliga en wist hij vorig seizoen landskampioen te worden. 

Nathan Aké
Aké kwam in de jeugd uit voor ADO Den Haag en Feyenoord, maar vertrok hij op vijftienjarige leeftijd naar Chelsea. De verdediger maakte daar vooral furore via verschillende uitleenperiodes bij Engelse clubs, waaronder Bournemouth. Sinds een aantal jaar speelt Aké voor Manchester City, waar hij meerdere keren kampioen werd en in 2023 de Champions League won. 

Joshua Zirkzee
Zirkzee speelde in de jeugd van zowel ADO Den Haag als Feyenoord, maar vertrok op jonge leeftijd naar Bayern München. Bij de Duitse grootmacht kreeg hij niet zijn kans in het eerste elftal, waardoor hij verhuurd werd aan clubs als Parma en Anderlecht. Afgelopen seizoen beleefde de spits zijn definitieve doorbraak van spits bij Bologna, waarna hij deze zomer door Manchester United werd overgenomen.

De afwezigen: Micky van de Ven en Ian Maatsen
Micky van de Ven en Ian Maatsen, die beiden door blessures of andere redenen ontbreken in de huidige selectie, horen ook thuis in dit rijtje. Van de Ven speelde bij FC Volendam voordat hij naar VfL Wolfsburg vertrok en uiteindelijk bij Tottenham Hotspur belandde. Maatsen, die de jeugdopleidingen van Feyenoord en PSV doorliep, maakte op zijn zestiende de overstap naar Chelsea en speelt nu voor Aston Villa, zonder ooit in de Eredivisie te hebben gespeeld.