Dit zegt een balende Farioli over de afgelasting tegen FC Utrecht

Dit zegt een balende Farioli over de afgelasting tegen FC Utrecht

10 september om 19:05

Ajax-trainer Francesco Farioli is gefrustreerd over het nieuws dat opnieuw een wedstrijd van Ajax is uitgesteld vanwege de politiestaking. De Italiaan ziet de rustperiode van zijn ploeg ongewenst verlengen, nadat eerder de Klassieker tegen Feyenoord al niet doorging.

"Het is een beetje frustrerend, want er was al een wedstrijd gecanceld", vertelt Farioli aan Ajax TV. "Dit is de tweede op rij en onze vakantie duurt nu wat te lang om eerlijk te zijn. Aan de andere kant is dit niet iets waar wij controle over hebben, zeg ik altijd maar. Dus het enige dat wij kunnen doen is dit accepteren en ons voorbereiden op verschillende scenario's."

De oefenmeester benadrukt dat de impact van de afgelasting verder reikt dan alleen het gemis van een wedstrijd. "Maar het is natuurlijk jammer, want iedereen wil spelen. Wij, maar FC Utrecht ook. Dit heeft ook invloed op ons schema voor de komende maanden. Het was al krap, maar het wordt nog krapper, dus het is wat het is. Nu hebben we een volle week om ons voor te bereiden op Fortuna Sittard."