Bizar gerucht ESPN: Ajax informeerde naar verdediger die mogelijk vervolgd wordt

Bizar gerucht ESPN: Ajax informeerde naar verdediger die mogelijk vervolgd wordt
10 september om 20:29

Ajax heeft volgens Jan Joost van Gangelen bij ESPN interesse getoond in Joshua Brenet, die sinds zijn vertrek bij FC Twente in maart clubloos is. De rechtsback, die bekendstaat om zijn aanvallende spel, is op zoek naar een nieuwe club na het beëindigen van zijn contract.

Eerder deze transferperiode was er belangstelling voor Brenet vanuit clubs als Dinamo Moskou en Istanbul Başakşehir, maar een deal kwam niet tot stand. Nu lijkt de dertigjarige verdediger mogelijk terug te keren naar Nederland. "Ik hoorde dat Ajax naar hem geïnformeerd heeft alsnog", aldus Van Gangelen. Hij wijst echter ook op een probleem: een dreigende celstraf voor Brenet.

Het hoger beroep over een verkeerszaak waarin Brenet betrokken is, blijft namelijk uitgesteld. Hij werd eerder betrapt op rijden zonder rijbewijs en riskeert een maand gevangenisstraf, die mogelijk omgezet wordt in een taakstraf. Ondanks deze juridische problemen is Van Gangelen positief over Brenet als speler.

Hans Kraay junior ziet een mogelijke overstap van Brenet naar Ajax wel zitten. Hij benadrukt dat Ajax eerder Nosair Mazraoui tot binnendoorback maakte en ziet potentieel in Brenet als opvolger van Devyne Rensch, mocht Ajax hem verkopen.