KNVB staat voor uitdaging: dit zegt de bond over de afgelasting van Ajax - Utrecht

KNVB staat voor uitdaging: dit zegt de bond over de afgelasting van Ajax - Utrecht

10 september om 19:50

De KNVB heeft haar frustratie geuit over het opnieuw afgelasten van een wedstrijd, dit keer het duel tussen Ajax en FC Utrecht. Ondanks een gezamenlijk initiatief van beide clubs en hun supporters om de wedstrijd zonder politiebegeleiding veilig te laten verlopen, werd dit plan afgewezen door de gemeente Amsterdam.

Het idee om de wedstrijd zonder politiiebegeleiding te spelen is door de bond geopperd, maar nooit serieus overwogen. "Dit is schriftelijk bevestigd aan de gemeente Amsterdam", meldt de KNVB aan NU.nl. "Helaas heeft dit gezamenlijke initiatief weinig aandacht gekregen van de gemeente Amsterdam en de lokale driehoek en inmiddels hebben ze besloten dat de wedstrijd niet door kan gaan."

De bond wijst erop dat eerder dit seizoen al vier wedstrijden probleemloos zonder politiebegeleiding konden worden gespeeld. "Het is voor het voetbal, de clubs en de supporters natuurlijk frustrerend dat opnieuw een wedstrijd niet doorgaat."

Het vinden van een nieuwe speeldatum voor Ajax-FC Utrecht blijkt geen gemakkelijke opgave. "De uitkomst zal voor de voetballiefhebbers en voor andere partijen die bij de wedstrijd betrokken zijn helaas minder gunstig zijn dan de originele planning", aldus de KNVB.