Reijnders scoort snelste Duitse tegendoelpunt in 50 jaar voor Oranje

Reijnders bezorgt Duitsland zijn snelste tegendoelpunt in vijftig jaar tijd

10 september om 21:20
Laatste update: 10 september om 21:31

Tijjani Reijnders zette Nederland razendsnel op voorsprong in het Nations League-duel tegen Duitsland. De middenvelder scoorde al na 1 minuut en 39 seconden, wat volgens statistiekenbureau Opta het snelste tegendoelpunt is voor Duitsland in vijftig jaar.

De laatste keer dat Duitsland zo snel een doelpunt incasseerde, was in de WK-finale van 1974. Toen scoorde Johan Neeskens voor Nederland na 1 minuut en 26 seconden. De snelle goal van Reijnders lijkt daarmee een déjà-vu voor de Duitsers, die opnieuw na ruim een minuut op achterstand komen tegen Oranje. Ook in de vorige ontmoeting met Oranje kwam Duitsland vroeg op achterstand. Joey Veerman was afgelopen maart na vier minuten al trefzeker voor het Nederlands elftal.

Wat is het snelste doelpunt van Oranje ooit?

Hoewel de goal van Reijnders snel was, is het niet het snelste doelpunt in de geschiedenis van Oranje. Dat record staat op naam van Philip Cocu, die in een wedstrijd tegen Roemenië na slechts 45 seconden scoorde. Het oude record dateerde uit 1974, toen Nederland in de WK-finale tegen West-Duitsland binnen 1 minuut en 15 seconden de score opende.