Opstelling Oranje: Koeman voert slechts één wijziging door tegen Duitsland

Koeman maakt zijn opstelling tegen Duitsland bekend
10 september om 19:29

Ronald Koeman heeft zijn definitieve opstelling voor het duel met Duitsland bekendgemaakt. De bondscoach voert één wijziging door ten opzichte van de wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. Brian Brobbey start in de spits en vervangt Joshua Zirkzee. Verder blijft de basisopstelling ongewijzigd ten opzichte van het duel met Bosnië en Herzegovina. 

In de verdediging behoudt Matthijs de Ligt, ondanks zijn mindere optreden tegen Bosnië en Herzegovina, het vertrouwen van Koeman. De verdediger ging vooral bij de 3-2 van de Bosniërs in de fout, maar vormt tegen Duitsland samen met Virgil van Dijk, Denzel Dumfries en Nathan Aké de achterhoede. Bart Verbruggen staat opnieuw onder de lat. De doelman is sinds het EK de onbetwiste nummer één onder de lat en Koeman ziet tegen Duitsland geen reden om te gaan experimenteren met een andere goalie. 

Op het middenveld blijven Jerdy Schouten, Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders staan. Het trio maakten samen een sterke indruk in de vorige wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. Vooral Reijnders kon na afloop rekenen op veel complimenten voor zijn samenspel met Zirkzee, die tegen Duitsland op de bank zit. 

Op de persconferentie had Koeman al aangegeven dat Brobbey de kans zou krijgen tegen de Duitsers. Cody Gakpo en Xavi Simons zullen net als de vorige wedstrijd op de flanken staan.

Opstelling NederlandVerbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Gravenberch; Simons, Brobbey, Gakpo.