Brazilië leidt wéér een nederlaag: zo verloopt de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika

Brazilië leidt wéér een nederlaag: zo verloopt de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika

11 september om 08:30

Brazilië verkeert in een slechte vorm tijdens de WK-kwalificatie. In de nacht van dinsdag op woensdag leed het team alweer zijn vierde nederlaag in de kwalificatie. Dit keer was Paraguay met 1-0 te sterk. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de gevolgen zijn van de slechte vorm in de WK-kwalificatie van Zuid-Amerika. 

De laatste keer dat Paraguay in reguliere speeltijd van Brazilië won, was zestien jaar geleden. De druk op bondscoach Dorival Júnior neemt toe, ondanks zijn uitspraken dat de ploeg klaar is voor de WK-finale in 2026. De nederlaag tegen Paraguay betekende alweer de vierde nederlaag van de kwalificatie-cyclus. Ook tegen Uruguay, Colombia en Argentinië verloor Brazilië. 

Hoe werkt de WK-kwalificatie voor 2026 in Zuid-Amerika?

Tien landen strijden in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie, waarbij zes of zeven zich plaatsen voor het WK in 2026. De top zes plaatst zich direct, terwijl de nummer zeven in de play-offs terechtkomt. Het format is eenvoudig: alle landen spelen twee keer tegen elkaar, thuis en uit. De nummers één tot en met zes gaan direct naar het WK, de nummer zeven kan via intercontinentale play-offs alsnog een plek bemachtigen.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika 2026


1.Argentinië – 18 punten
2.Colombia – 16 punten
3.Uruguay – 15 punten
4.Ecuador – 11 punten
5.Brazilië – 10 punten
6.Venezuela – 10 punten
7.Paraguay – 9 punten
8.Bolivia – 9 punten
9.Chili – 5 punten
10.Peru – 3 punten