Officieel: Memphis vervolgt carrière in Brazilië en wordt teamgenoot van Ramalho

Officieel: Memphis vervolgt carrière in Brazilië en wordt teamgenoot van Ramalho
10 september om 06:35
Laatste update: 10 september om 06:35

Memphis Depay heeft zijn toekomst veiliggesteld en gaat aan de slag bij Corinthians. De Nederlandse aanvaller, die na zijn vertrek bij Atlético Madrid zonder club zat, heeft een tweejarig contract ondertekend bij de Braziliaanse topclub. Met deze stap vervolgt Depay zijn carrière buiten Europa en wordt hij ploeggenoot van voormalig PSV’er André Ramalho.

Depay zal bij Corinthians een salaris van zo'n 13,5 miljoen euro over twee jaar ontvangen, inclusief bonussen en tekengeld. Zijn contract loopt tot 31 december 2026. De interesse vanuit Brazilië kwam op het juiste moment, nadat Depay eerder werd gelinkt aan Sevilla, Rayo Vallecano en clubs uit Saoedi-Arabië. Gedurende de onderhandelingen raakte de Nederlander overtuigd van het project en de ambities van de Braziliaanse club.

Depay, die 98 interlands op zijn naam heeft staan, werd door bondscoach Ronald Koeman niet opgeroepen voor Oranje omdat hij zonder club zat. Met zijn overstap naar Corinthians en de hervatting van zijn loopbaan in de Braziliaanse Série A, lijkt een terugkeer bij Oranje weer reëel. Echter, nadat Steven Bergwijn voor een lucratieve overstap naar Saudi-Arabië koos, sloot Koeman de deur voor hem. Of dat ook voor Depay geldt, moet uiteraard nog bljken.

Voor Depay is het een nieuwe kans om zijn carrière een frisse impuls te geven en opnieuw uit te blinken op het hoogste niveau. Voorheen speelde hij behalve voor Atlético ook voor FC Barcelona, Olympique Lyon, Manchster United en PSV.