Dit zegt een nuchtere Van Hecke over zijn debuut voor het Nederlands elftal

Dit zegt een nuchtere Van Hecke over zijn debuut voor het Nederlands elftal

11 september om 09:30

Jan Paul van Hecke beleefde een droomdebuut voor het Nederlands elftal in de wedstrijd tegen Duitsland. De verdediger van Brighton & Hove Albion kwam als invaller voor Matthijs de Ligt binnen de lijnen en werd daarmee de tiende Zeeuw ooit in Oranje. Na afloop liet verdediger aan ESPN weten geen zenuwen te voel bij debuut.

"Dat viel mee, omdat ik er gelijk in moest. Dan kan je niet veel nadenken en gewoon spelen. Dat deed ik en ik denk dat het wel aardig ging", aldus de verediger tegenover ESPN. Het debuutmoment was voor de 24-jarige Van Hecke extra speciaal. Na de wedstrijd kreeg hij het traditionele haasje, wat gepaard ging met een speech. "Je weet hoe het gaat, als je je debuut maakt krijg je je haasje. Dan moet je praten en een speech houden, dan gaat iedereen voor je klappen. Dat is natuurlijk wel een heel mooi moment, zeker als je voor het eerst speelt voor je land."

Van Hecke, die eerder dit seizoen al drie keer in actie kwam in de Premier League, merkte wel verschil met Oranje. "Je merkt dat het een hoog niveau is en goede spelers zijn. Dan moet je wel aanpoten, dat heb ik gedaan. Als je dan je debuut maakt, probeer je dat zo goed mogelijk in te vullen", aldus de verdediger. Hij sloot af met een nuchtere blik op zijn debuut: "Het blijft hetzelfde spelletje als vroeger bij VV Goes, maar natuurlijk op een ander niveau. Je beseft dat wel, maar je probeert gewoon zo goed mogelijk te spelen."