Ajacied openhartig: "Ik stond daardoor wel open voor een vertrek"

Ajacied openhartig: "Ik stond daardoor wel open voor een vertrek"

11 september om 21:39

Youri Baas stond afgelopen zomer open voor een vertrek bij Ajax, zo geeft hij aan in een gesprek met Voetbal International. De 21-jarige verdediger had niet verwacht dit seizoen een belangrijke rol te spelen in het eerste elftal. Het vorige seizoen verliep moeizaam voor Baas, die toen op huurbasis bij NEC speelde.

Baas kwam in Nijmegen niet altijd aan spelen toe, en gezien het grote aantal linksbacks in de selectie van Ajax, twijfelde hij aan zijn kansen. "Ik stond daardoor ook wel open voor een vertrek in deze zomer", vertelt hij.

De mandekker zegt dat zijn nieuwe positie als centrale verdediger onverwacht op zijn pad kwam. "Bij de eerste training van het seizoen speelden we een tactisch positiespelletje en werd ik opeens links centraal in de verdediging gezet, met Jorrel Hato naast me op de flank. We keken elkaar nog vragend aan: moeten wij niet van plek wisselen?"

Het is de eerste keer dat Baas op deze positie wordt ingezet, vertelt hij. "In Jong Ajax heb ik er nooit gespeeld en vorig seizoen bij NEC ook niet: ik was gewoon altijd een linksback." Dit seizoen mocht hij al zeven keer in de basis beginnen, enkel het duel tegen NAC Breda moest hij aan zich voorbij laten gaan.