Miljoenen op het spel: dit is waarom Mbappé en Paris Saint-Germain in de clinch li

Miljoenen op het spel: dit is waarom Mbappé en Paris Saint-Germain in de clinch liggen

12 september om 07:10
Laatste update: 12 september om 07:10

Kylian Mbappé ligt in de clinch met Paris Saint-Germain. De Fransman stelt nog flink wat miljoenen te krijgen, maar de Parijzenaren zien dit anders. VoetbalNieuws vertelt je waarom de aanvaller zijn oude club voor de rechter heeft gesleept.

Mbappé mag zich sinds dit seizoen speler van Real Madrid noemen. De aanvaller leek al jaren op weg naar de club uit Madrid, maar deze zomer maakte de Fransman dan eindelijk de overstap. In plaats van honderden miljoenen vertrok Mbappé voor niets uit Parijs en dat zit men daar dwars.

Waarom sleept Mbappé Paris Saint-Germain voor de rechter?

Volgens de Franse media is PSG boos. Zij wilden de aanvaller afgelopen jaar verkopen, of met hem verlengen. Beide gebeurden niet en er ontstond ruzie tussen beide kampen. Uiteindelijk zou er een mondeling akkoord zijn bereikt en stelde het kamp van Mbappé dat PSG nog financieel zou verdienen aan de exit van de aanvaller.

Echter gebeurde dit niet. Mbappé vertrok voor niets uit Parijs en tekende een flink contract in Madrid. In Parijs is men boos. Hierom zouden zij zelf een conclusie hebben getrokken en de laatste maanden van zijn salaris in Parijs weigeren te betalen, net als enkele bonussen. Mbappé sleept hierom zijn oude club voor de rechter. Hij zou namelijk nog 55 miljoen euro verlangen van PSG. De Franse voetbalbond zou hebben aangeboden om te bemiddelen, maar het kamp Mbappé zou dit hebben afgewezen.