Champions League in aantocht: deze spelers stonden onder contract bij PSV en Juven

Champions League in aantocht: deze spelers stonden onder contract bij PSV en Juventus

16 september om 11:14
Laatste update: 16 september om 11:14

PSV gaat komende week op bezoek bij Juventus. De Eindhovenaren zetten in op een goed resultaat en hopen de eerste ontmoeting tussen beide ploegen winnend af te sluiten. VoetbalNieuws vertelt je welke spelers bij beide clubs onder contract stonden.

PSV werd doormiddel van de loting gekoppeld aan Juventus. Hierdoor nemen de Eindhovenaren het op tegen onder meer landgenoot Teun koopmeiners en wacht voor beide ploegen de eerste ontmoeting in de geschiedenis tegen elkaar.

Welke spelers stonden bij Juventus en PSV onder contract?

Om met de deur in huis te vallen: geen enkele speler maakte ooit minuten voor zowel PSV als Juventus. Wel stonden er vier spelers bij beide ploegen onder contract. Echter gaat dat niet om de grootste sterren. Leandro Fernandes verruilde in 2018 de jeugd van PSV voor Juventus, maar speelde bij beide ploegen geen minuut in de hoofdmacht. Vorig jaar zomer namen de Italianen nog Livano Comenencia over van PSV. In Eindhoven kwam de verdediger enkel uit voor Jong PSV, maar de Oude Dame betaalde drie miljoen euro voor hem.

Een bekendere naam is die van Mohamed Ihattaren. Het supertalent van voorheen leek de wereld aan zijn voeten te hebben, maar zijn gedachtes waren niet bij het spelletje. Op zestienjarige leeftijd debuteerde hij voor PSV en uiteindelijk speelde de jeugdinternational 56 wedstrijden voor de Eindhovenaren. Echter hield de middenvelder zijn hoofd niet bij de les en trok hij naar Juventus wat twee miljoen euro voor hem betaalde. In de Italiaanse hoofdmacht speelde Ihattaren geen minuut.

Wie wel erg succesvol was in Eindhoven was Andreas Isaksson. PSV nam hem in de zomer van 2008 over van Manchester City en vervolgens was de Zweed vier jaar lang de nummer één in de goal. In de jeugd was de keeper echter een groot talent. Juventus besloot hem, in 1999, al op zeventienjarige leeftijd te contracteren. Bij de Italianen speelde echter ook Isaksson geen minuut.