Zomeraanwinst nog niet topfit: dit zegt Traoré over zijn begin bij Ajax

Zomeraanwinst nog niet topfit: dit zegt Traoré over zijn begin bij Ajax
12 september om 11:25
Laatste update: 12 september om 11:25

Bertrand Traoré keerde afgelopen zomer terug bij Ajax. De aanvaller is nog niet volledig fit, maar kijkt er naar uit om weer te schitteren in het shirt van de Amsterdammers. VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Traoré was transfervrij. De aanvaller speelde eerder al enkele jaren in Amsterdam en beide partijen bereikten al vroeg in de window een overeenkomst om opnieuw met elkaar in zee te gaan. Tegen Jagiellonia speelde de aanvaller voor het eerst negentig minuten.

Hoe kijkt Traoré naar zijn tijd bij Ajax?

In gesprek met AjaxLife geeft de aanvaller aan nog niet topfit te zijn. "Ik hoef niet honderd procent fit te zijn om een beslissende actie te kunnen maken, maar om negentig minuten lang te kunnen blijven gaan, moet ik wel echt topfit zijn", begint de buitenspeler. "Ik ben het type voetballer dat graag risico’s neemt. Ik ben een dribbelaar. Als tien acties op rij mislukken, dan probeer ik het altijd een elfde keer. Die ene keer dat een actie wel succesvol is, kan het een doelpunt voor de ploeg opleveren. Ik moet volhardend zijn. Blijven proberen. Dan mislukt er ook wel eens een actie."

De speler uit Burkina Faso probeert een goede indruk achter te laten op de supporters die in zijn eerste periode nog al kritisch waren op hem. "Voor spelers is het niet altijd makkelijk. Gelukkig wonnen we in mijn eerste seizoen hier veel meer dan we verloren. Ik voetbalde na Ajax in veel andere grote stadions, maar zo intens als ze bij Ajax juichen na een doelpunt, maakte ik nog zelden mee."