'Mbappé en PSG nog niet van elkaar verlost: club weigert miljoenen te betalen'

'Mbappé en PSG nog niet van elkaar verlost: club weigert miljoenen te betalen'
12 september om 19:10
Laatste update: 12 september om 19:13

Paris Saint-Germain heeft van de Franse voetbalbond (LFP) de opdracht gekregen om 55 miljoen euro aan achterstallige betalingen over te maken naar Kylian Mbappé. Het bedrag zou bestaan uit onbetaalde bonussen en zijn salaris van de laatste drie maanden. PSG weigert echter te betalen en stelt dat Mbappé in augustus 2023 akkoord is gegaan met het afstand doen van deze som.

Mbappé stapte naar de juridische commissie van de LFP om zijn gelijk te halen. De commissie gaf de aanvaller van Real Madrid gelijk en eiste dat PSG het verschuldigde bedrag zou overmaken. PSG blijft erbij dat de Ligue 1-commissie niet bevoegd is om een uitspraak in deze zaak te doen. De club verwacht dat Mbappé naar de rechter stapt en geeft aan de kwestie daar verder te willen behandelen. PSG heeft aangegeven dat alle relevante feiten dan zullen worden gepresenteerd. Een juridische strijd tussen PSG en Mbappé lijkt nu onafwendbaar.

Het begeleidingsteam van Mbappé heeft eerder al een voorstel tot bemiddeling van de Franse voetbalcompetitie afgewezen. PSG houdt vast aan zijn standpunt en bereidt zich voor op een langdurige rechtszaak.