Ajax en FC Utrecht wilden duel zonder politie laten doorgaan

Driessen: Ajax en FC Utrecht wilden duel zonder politie laten doorgaan

13 september om 08:50

Valentijn Driessen haalt hard uit naar de organisatie achter de politiestakingen. Volgens hem komt PSV er onterecht goed vanaf, terwijl Ajax en Feyenoord zwaar worden benadeeld. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

In zijn column in De Telegraaf stelt Driessen dat PSV de grote winnaar van deze stakingen is. "Brinks club PSV – op X toont hij zich een hartstochtelijk fan van PSV – blijft voorlopig verschoond van de stakingen." Hierdoor zijn duels van Ajax, zoals tegen FC Utrecht en Feyenoord, afgelast. "Ajax is met twee afgelaste wedstrijden het meest de dupe," aldus Driessen. PSV’s wedstrijden tegen clubs als NEC en Fortuna Sittard blijven buiten schot.

Ajax en FC Utrecht probeerden samen met hun supporters een plan te maken om zonder politie-inzet toch te spelen. Dit was eerder al gelukt bij wedstrijden zoals FC Groningen - AZ. Toch kreeg het duel geen toestemming. "De Amsterdamse politiechef kon de stakingsactie van zijn eigen personeel niet onderuit halen," schrijft Driessen.

Driessen benadrukt dat het conflict tussen de politiebonden en het kabinet over vroegpensioen het profvoetbal raakt. "Ajax en Feyenoord zijn de grootste slachtoffers, terwijl PSV buiten schot blijft," concludeert hij.