'Grote concurrentie voor Ajax: Ten Hag wil Brobbey meenemen naar United'

7 juli 2022 om 20:11
Laatste update: 7 juli 2022 om 20:56

Erik ten Hag wil Brian Brobbey naar Old Trafford halen, meldt BILD. Ajax hoopt de spits juist definitief terug te halen naar Amsterdam, maar worstelt met het prijskaartje dat RB Leipzig om zijn nek heeft gehangen.

Brobbey vertrok vorig jaar transfervrij bij Ajax en tekende bij RB Leipzig. De spits kreeg al snel spijt en kwam in januari op huurbasis terug in Amsterdam, waar hij een sterke indruk maakte in de de tweede seizoenshelft. Brobbey liet er in interviews geen gras over groeien en vertelde dat hij hoopt op een definitieve terugkeer bij Ajax. Leipzig vraagt echter 25 miljoen euro voor de twintigjarige aanvaller en daarom is er nog altijd geen akkoord bereikt.

Ten Hag hoopt hier met United van te profiteren en wil de spits naar Old Trafford halen. De Tukker verwelkomde deze week met Tyrell Malacia de eerste nieuwe aanwinst voor The Red Devils. Ajacieden Lisandro Martínez en Antony staan ook in de concrete belangstelling van United. Brobbey vertelde eind april nog lachend dat Ten Hag hem best mag meenemen naar Engeland. De spits kon er toen hard om lachen, maar lijkt niet veel later serieus mee te kunnen gaan met zijn oude trainer.