Vermoedelijke opstelling Feyenoord: schorsing en vraagtekens voor Priske

Wat is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen FC Groningen?
14 september om 08:00
Laatste update: 14 september om 07:09

Het zal weer puzzelen worden voor Brian Priske. Door een schorsing, blessures en vraagtekens is de Feyenoord-selectie verre van optimaal voor de Eredivisiewedstrijd tegen FC Groningen. Wat is de vermoedelijke opstelling van de Rotterdammers? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Voor de eerste keer sinds 15 januari 2023 zal Feyenoord afreizen naar het hoge noorden voor een uitwedstrijd bij FC Groningen. In het seizoen van 2022/2023 degradeerde De Trots van het Noorden, maar na één seizoen Keuken Kampioen Divisie keerde de club weer terug op het hoogste niveau. Toch speelde Feyenoord ook afgelopen seizoen tegen de Groningers. Na een spectaculaire reeks in het bekertoernooi bevond de ploeg van Dick Lukkien zich in de halve finale van de KNVB Beker. Toch bleken de Rotterdammers in de eigen Kuip een maatje te groot. Het eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord tegen FC Groningen?

Voor Priske zal het na een vrij weekend in de Eredivisie, na uitstel van De Klassieker en een interlandbreak niet makkelijker zijn geworden. Het goede nieuws was dat Gernot Trauner zijn eerste minuten alweer in de benen heeft, maar de verdediger lijkt nog altijd op de weg terug te zijn. Daarnaast was Lutsharel Geertruida tegen Sparta nog actief als rechtsback, maar de voormalige aanvoerder vertrok naar RB Leipzig. Jordan Lotomba werd als versterking gehaald en de Zwitser lijkt zijn eerste wedstrijd ook meteen in de basis te kunnen starten.

Op het middenveld zijn er verschillende gaten. Ramiz Zerrouki dacht de Klassieker te gaan missen, maar doordat die wedstrijd werd uitgesteld is de Algerijn geschorst voor het uitduel met FC Groningen. Op de persconferentie van Priske voorafgaand aan het duel liet de Deen ook al doorschemeren dat Hwang In-beom nog altijd niet speelgerechtigd is. Naast basisplaatsen voor Quinten Timber en Gjivai Zechiël zal ook Antoni Milambo wederom de voorkeur krijgen.

Voorin was er slecht nieuws over Calvin Stengs. Tijdens de Rotterdamse Derby liep de aanvaller een knieblessure op en dus moet hij onder het mes. Het is nog altijd onduidelijk hoe lang Stengs in de lappenmand zal zitten. Daarmee komt er een plaats vrij op rechtsbuiten en die lijkt ingevuld te gaan worden door Luka Ivanušec. Verder zullen Santiago Gimenez en Igor Paixão hun plekken behouden. Zowel Gimenez als Ayase Ueda maakte tijdens de interlandbreak lange reizen, maar Priske denkt dat er voor beide heren genoeg tijd tussen hun reizen en het duel met FC Groningen zit.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Zechiël, Timber, Milambo; Ivanušec, Gimenez, Paixão.