Vitesse vreest punten in mindering

Vitesse vreest wederom puntenaftrek: licentiecommissie buigt zich over straf

13 september om 15:40

Vitesse moet mogelijk weer vrezen voor punten in mindering. De club wordt wederom onderzocht door de licentiecommissie, ditmaal voor het laat inleveren van allerlei documenten. Het missen van die deadlines kan de club duur komen te staan.

'Vitesse houdt rekening met een puntenstraf', schrijft De Telegraaf na een weekupdate van algemeen directeur Edwin Reijntjes aan de Arnehmse supporters. Daarin roep Reijntjes aan iedereen op niet verschrikt te zijn als er wederom punten afgetrokken worden van Vitesse. De club behield de licentie, maar kan mogelijk alsnog de dupe worden van het eerdere beleid.

'Komende week zal de licentiecommissie zich buigen over mogelijke straffen voor Vitesse, naar aanleiding van het continu te laat inleveren van onze jaarrekeningen', schrijft de Arnehmse club via de eigen clubkanalen. 'Zo is het ons, in een eerder stadium en nu, niet gelukt om de jaarrekening 2022/23 en de halfjaarcijfers 2023/24 tijdig aan te leveren.'

Daarom zal de licentiecommissie zich wederom gaan buigen over een zaak rondom de club. Op het laatste moment werd Vitesse gered, maar de club degradeerde wel naar de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond staat een uitwedstrijd naar Jong AZ op het programma. Van de eerste vier wedstrijden won Vitesse er één en werd er één keer verloren. De andere wedstrijden eindigde beide in 1-1.