Opluchting voor het Nederlandse voetbal: 'Komende tijd geen politiestakingen'

Nederlandse politie stopt met stakingen rond voetbalwedstrijden
13 september om 15:55

Het Nederlandse voetbal lijkt opgelucht te kunnen zijn. Er lijkt een doorbraak te zijn in de CAO-onderhandelingen van politie Nederland en daarmee lijken nieuwe stakingen van tafel. Onder andere De Klassieker moest uitgesteld worden doordat politiemensen het werk neerlegde.

'Het ziet er nu naar uit dat minister Van Weel het gesprek met ons wil aangaan om tot een oplossing te komen voor de politiesector', spreekt voorzitter Nine Kooiman van de Nederlandse Politiebond in een interview tegen De Telegraaf. 'De uitnodiging van de minister om weer in gesprek te gaan, nemen we daarom ook aan.' Ondanks de kleine doorbraak zullen de acties van komend weekend wel doorgaan.

Hoewel Ajax - FC Utrecht komend weekend door de stakingen geen doorgang kan vinden, lijken nieuwe problemen rond voetbalwedstrijden uitgesloten. 'Wel betekent dit dat nieuwe acties vooralsnog niet worden opgetuigd. Het idee wordt voorlopig in de ijskast gezet', schrijft de krant. Eerder liet de politie weten mogelijk ook te gaan staken rond Champions League-wedstrijden maar dat gaat dus niet gebeuren.

In Nederland werden verschillende wedstrijden geraakt door de stakingen. Onder andere De Klassieker, maar ook Ajax - FC Utrecht konden niet gespeeld worden. Tijdens de eerste politieacties rond NAC - Ajax en Sparta - FC Twente gingen de wedstrijden wel door. Kooiman laat weten zeer blij te zijn met de behaalde resultaten. 'Vooral de hardere acties rond het voetbal, hebben de druk enorm opgevoerd. Er zit eindelijk beweging in dit langslepende conflict.'