Wie is Oumar Solet?

Wie is Oumar Solet, het voormalige PSV-target die plotseling transfervrij is?

14 september om 12:15

Oumar Solet is plotseling transfervrij. De Fransman heeft zijn contract laten ontbinden bij Red Bull Salzbrug en mogelijk zal de interesse van PSV weer gewekt zijn. Eerder lieten de Eindhovenaren ook al hun ogen vallen op de centrale verdediger. Wie is Solet? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Oumar Solet?

Oumar Solet, geboren op 7 februari 2000 in Melun, Frankrijk, is een getalenteerde centrale verdediger van 1,92 meter. Hij begon zijn carrière in de jeugdopleidingen van FC Dammarie-les-Lys, US Créteil-Lusitanos, en US Villejuif. Solet zette zijn eerste serieuze stappen in het profvoetbal bij Stade Lavallois MFC, waar hij in het seizoen 2017/18 debuteerde in het eerste elftal.

Opkomst bij Olympique Lyon en overstap naar Salzburg

In januari 2018 vertrok Solet op huurbasis naar Olympique Lyon, een deal die later definitief werd. Bij Lyon kreeg hij de kans om zijn debuut te maken in de Ligue 1 onder coach Bruno Génésio, in een wedstrijd tegen Toulouse. Hoewel hij slechts sporadisch in actie kwam voor het eerste elftal, bleef zijn talent niet onopgemerkt.

In juli 2020 maakte Solet de overstap naar Red Bull Salzburg voor een bedrag van 4.5 miljoen euro. In Oostenrijk wist hij zich te ontwikkelen tot een vaste waarde in het elftal en droeg hij bij aan meerdere landstitels en bekerzeges. Hij speelde meer dan honderd wedstrijden voor Salzburg en bewees zijn waarde in zowel nationale als Europese competities. Toch kwam hij onder Pepijn Lijnders in het seizoen 2024/2025 niet meer aan spelen toe.

Solet heeft een Franse nationaliteit, maar hij is van Ivoriaanse en Centraal-Afrikaanse afkomst. Hij doorliep verschillende jeugdelftallen van Frankrijk en maakte deel uit van de Franse selectie tijdens het FIFA U-17 WK in 2017, een belangrijke mijlpaal in zijn interlandcarrière.

Toekomstplannen en mogelijke transfer naar PSV

Recentelijk kwam Solet transfervrij op de markt na de ontbinding van zijn contract bij Red Bull Salzburg. Dit kan de interesse van PSV wederom wekken. Tijdens de zomerse transferwindow lonkte de Eindhovenaren ook al, maar uiteindelijk werd gekozen voor Adamo Nagalo. Nu Solet zonder contract zit, is het mogelijk dat de Eindhovense club alsnog een poging waagt om de sterke verdediger binnen te halen, vooral gezien de beperkte opties achterin. Solet heeft met zijn lengte, verdedigende kwaliteiten en ervaring in Europese competities alles in huis om een waardevolle versterking te zijn voor PSV, mocht de club besluiten hem vast te leggen.

Kijk hier naar wat beelden van Solet: