Dit is de huidige vorm van PSV's Champions League-opponent Juventus

Dit is de huidige vorm van PSV's Champions League-opponent Juventus
15 september om 12:20

Dinsdag begint PSV aan het Champions League-avontuur tegen Juventus. De Italianen verkeren momenteel in wisselende vorm in de Serie A. De Italianen wonnen hun eerste twee competitiewedstrijden, maar konden in de laatste twee duels niet meer scoren. VoetbalNieuws.nl vertelt je hoe De Oude Dame aan het seizoen is begonnen. 

Juventus begon sterk aan het seizoen met een overtuigende 3-0 overwinning op Como 1907. Ook Hellas Verona werd met dezelfde cijfers verslagen. In de volgende wedstrijden tegen AS Roma en FC Empoli wist de ploeg van trainer Massimiliano Allegri echter geen doelpunten meer te maken. Beide duels eindigden in een doelpuntloos gelijkspel.

Wat opvalt aan De Oude Dame is de verjonging in het veld, met spelers als de 20-jarige Samuel Mbangula en de 19-jarige Kenan Yildiz. Motta kiest vooralsnog voor een aantal spelers uit de jeugdopleiding. Die keuze heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd. Zo was Mbangula in de eerste drie wedstrijden al goed voor twee doelpunten en een assist. PSV moet dinsdag op zijn hoede zijn. Hoewel Juventus op papier favoriet lijkt, heeft de ploeg moeite om het net te vinden in de laatste wedstrijden.

De resultaten van Juventus:

19 augustus 2024: Como 1907 - Juventus 0-3
26 augustus 2024: Hellas Verona - Juventus 0-3
1 september 2024: Juventus - AS Roma 0-0
14 september 2024: FC Empoli - Juventus 0-0