Blamage voor Van Persie ook in Engeland opgemerkt: dit schrijven de media erover

15 september om 13:00

Na de zware 9-1 nederlaag van SC Heerenveen tegen AZ Alkmaar onder leiding van Robin van Persie, hebben verschillende Engelse media hun reactie gegeven op de wedstrijd. Zowel The Sun als The Independent besteedden aandacht aan de vernedering voor de oud-topspeler van Arsenal en Manchester United.

The Sun omschreef de nederlaag als een pijnlijke ervaring voor Van Persie, die pas zijn vierde wedstrijd als hoofdtrainer van Heerenveen leidde. De krant benadrukte dat Troy Parrott, voormalig speler van Tottenham Hotspur, vier keer scoorde en dat Heerenveen in de tweede helft zeven doelpunten incasseerde. Van Persie leek langs de zijlijn zichtbaar aangeslagen, terwijl fans boos reageerden en spraken van een "total disgrace".

Ook The Independent gaf een uitgebreide analyse van de nederlaag. Zij legden de nadruk op de leerervaring voor Van Persie, die ondanks het zware verlies geen plannen heeft om zijn aanvallende speelstijl te veranderen. De coach gaf aan dat dit soort tegenslagen bij voetbal horen en dat hij nog steeds gelooft in zijn aanpak, ondanks de snelle reeks doelpunten in de tweede helft.

Van Persie blijft vastberaden en kijkt vooruit naar de volgende wedstrijd van Heerenveen. Ondanks de kritiek wil hij vasthouden aan de gemaakte afspraken en blijft hij geloven in zijn filosofie, zelfs na een van de zwaarste nederlagen in zijn jonge trainerscarrière, aldus The Independent