'PSV-spits muurvast in revalidatie, nog geen datum voor rentree'

'Geen zicht op rentree PSV-spits na maandenlange revalidatie'

15 september om 22:14

PSV-spits Fodé Fofana is al bijna een jaar aan het herstellen van een zware knieblessure, maar zijn terugkeer op het veld laat nog steeds op zich wachten. De aanvaller liep vorig seizoen tijdens zijn verhuurperiode bij Vitesse een kruisbandblessure op en sindsdien verloopt zijn herstel trager dan gebruikelijk. Het Eindhovens Dagblad meldt dat er nog altijd geen duidelijkheid is over wanneer Fofana weer kan spelen.

De 21-jarige Fofana, ooit een groot talent in de PSV-jeugd, heeft door blessureleed de afgelopen jaren nauwelijks wedstrijden kunnen spelen. Drie jaar geleden maakte hij zijn debuut onder toenmalig trainer Roger Schmidt, maar door zijn fysieke problemen kwam hij in het eerste elftal nooit tot een reeks wedstrijden. In Jong PSV maakte hij wel indruk met doelpunten, maar zijn seizoen bij Vitesse eindigde al na drie wedstrijden door de ernstige knieblessure.

Het contract van Fofana bij PSV loopt tot medio 2025. Zelfs als hij weer fit wordt, zal hij naar verluidt nog wekenlang groepstrainingen nodig hebben voordat hij volledig wedstrijdfit is.