Zorgen en kans op ontslag: dit is hoe Beerschot onder Kuyt dit seizoen presteert

Zorgen en kans op ontslag: dit is hoe Beerschot onder Kuyt dit seizoen presteert

16 september om 10:18

Dirk Kuyt heeft met Beerschot de rode lantaarn in de Jupiler Pro League in handen. De Nederlander presteert rampzalig met de Belgische club en VoetbalNieuws vertelt je exact hoe het gaat en hoeveel steun de oefenmeester nog heeft.

Kuyt werd afgelopen jaar aangesteld als trainer van Beerschot. De Nederlander promoveerde zelfs met de club naar het hoogste Belgische niveau en verlengde zijn contract. Dit seizoen gaat het rampzalig met de promovendus.

Hoe presteert Beerschot onder Kuyt?

De cijfers liegen er niet om. Zeven wedstrijden, zes nederlagen, één gelijkspel, zes doelpunten voor en zeventien tegen. Het gat met de veilige plekken is nu al zeven punten en verbetering is nauwelijks zichtbaar in het spel van Beerschot. Menig krant en supporter schreeuwt al om het vertrek van de trainer, maar de club lijkt vast te houden aan de voormalig speler van Feyenoord en Liverpool.

Wedstrijden Beerschot dit seizoen:
Charleroi – Beerschot: 3-0
Beerschot – Dender: 1-2
Standard – Beerschot: 1-0
Beerschot – KRC Genk: 3-4
Cercle Brugge – Beerschot: 4-1
Royale Union SG – Beerschot: 3-1
Beerschot - OH Leuven: 0-0

Zelf erkent Kuyt dat het beter moet. "Hoe we tegen Charleroi presteerden en te kort kwamen in bepaalde zaken, baart me zorgen. Dat moet heel snel beter", tekent Het Laatste Nieuws op. We wisten dat ze op voorzetten gevaarlijk zijn. We hebben daarop getraind. Dan is het teleurstellend om te zien dat daar alsnog een doelpunt uit valt."

De technisch directeur van Beerschot, Benjamin Ehresmann, is er kalm onder. "We zijn er rotsvast van overtuigd dat we niet zullen degraderen. Je zou na een 1 op 18 kunnen panikeren, maar als je naar de achterliggende data kijkt hadden we al minstens drie punten meer moeten hebben. Ik heb nog geen seconde overwogen om Kuyt te ontslaan. Waarom zou ik? We geloven in Kuyt en we geloven in deze spelersgroep. Als je succesvol wil zijn in het profvoetbal, moet je standvastig zijn."