Officieel: Ajax-verdediger vertrekt naar Beerschot van Dirk Kuyt

Officieel: Ajax-verdediger vertrekt naar Beerschot van Dirk Kuyt
31 juli om 16:16

Ar'jany Martha neemt afscheid van Ajax en zet zijn carrière voort bij Beerschot. De 20-jarige vleugelverdediger speelde vier seizoenen voor Jong Ajax en maakte ook minuten in het eerste elftal van Ajax. Nu kiest hij voor een nieuwe uitdaging in België, waar hij zich gaat voegen bij de équipe van hoofdtrainer Dirk Kuyt.

"Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Beerschot", vertelt Martha. Hij heeft een contract voor meerdere seizoenen getekend bij de promovendus. Martha, die meer dan honderd wedstrijden voor Jong Ajax speelde en afgelopen seizoen twaalf keer in actie kwam voor Ajax, zoekt een nieuwe omgeving om zich verder te ontwikkelen.

"Ik had de optie om bij Ajax te blijven, maar ik wilde vooral meer speeltijd. De gesprekken met coach Dirk Kuyt gaven mij het vertrouwen dat dit de beste stap was voor mijn carrière", aldus Martha. Hij kijkt ernaar uit om zich bij Beerschot verder te ontwikkelen.

Kuyt is verheugd met de komst van Martha. "We zijn heel erg blij dat we Ar’jany aan onze groep kunnen toevoegen", zegt de voormalig Oranje-international. "Hij heeft veel talent, potentie en ook al veel ervaring. Met meer dan honderd profwedstrijden op de teller, weet hij wat het is om op niveau te presteren." Martha zal waarschijnlijk spelen in een 5-2-3 opstelling. Beerschot haalde eerder ook Brian Plat van FC Volendam om de defensie te versterken.