Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz houdt vast aan de kern, basisplaats voor Til

Vermoedelijke opstelling PSV: Benitez moet plots vervangen worden, Til start ook

17 september om 12:25
Laatste update: 17 september om 12:25

PSV neemt het dinsdagavond in de Champions League op tegen Juventus. De Eindhovenaren beschikken over een nagenoeg fitte selectie, maar achterin moet Peter Bosz nog altijd puzzelen. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door!

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Juventus

PSV gaat eindelijk aan de nieuwe Champions League-campagne beginnen. De Eindhovenaren, die afgelopen jaar nog in het miljardenbal overwinterden, nemen het op tegen Juventus. Voor beide ploegen is het de eerste keer dat ze elkaar Europees ontmoeten.

In Turijn wacht PSV een pittige klus. Voorin en op het middenveld beschikken de Eindhovenaren over spelers met ervaring in de Europese top. Achterin is dat minder of totaal niet het geval. Walter Benítez staat normaliter op doel, maar is er niet bij in Italië vanwege de geboorte van zijn kind. Joël Drommel is zijn vervanger. Op de backposities zullen waarschijnlijk de jongelingen Richard Ledezma en Matteo Dams spelen. Beide maken in de Eredivisie een prima indruk, maar of ze ook klaar zijn voor het grotere geweld in de Champions League, moet nog blijken. Mauro Júnior reist met PSV af naar Turijn, maar het is niet de verwachting dat hij gaat beginnen. Ook voor aanwinst Rick Karsdorp komt deze wedstrijd nog te vroeg. Ryan Flamingo en Olivier Boscagli vormen het centrale defensieve duo.

Op het middenveld zullen Jerdy Schouten en  Joey Veerman de opbouw moeten verzorgen. Noa Lang is fit en kan spelen, maar naar verwachting start de aanvaller op de bank. Hierdoor schuift middenvelder Malik Tillman wederom door naar de aanval en komt er een plek vrij voor Guus Til. De nummer tien was afgelopen weekend tegen NEC weer erg belangrijk en wordt door Bosz zeer gewaardeerd. In de punt zal Luuk de Jong de doelpunten moeten maken. Johan Bakayoko flankeert de topschutter.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Ledezma, Flamingo, Boscagli, Dams; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman.

Juventus - PSV begint dinsdagavond om 18.45 uur in de Allianz Arena in Turijn. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport. VoetbalNieuws doet tevens verslag van het duel. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.