Drama voor Barcelona: Flick moet uitblinker zeker een maand missen

Drama voor Barcelona: Flick moet uitblinker zeker een maand missen

16 september om 12:09

FC Barcelona kan de komende weken niet rekenen op Dani Olmo. De middenvelder liep tijdens de 1-4 overwinning op Girona van afgelopen zondag een spierblessure op en staat minimaal vier tot vijf weken aan de kant.

Olmo raakte geblesseerd na het maken van de 0-3 en moest het veld verlaten met pijn in zijn rechterbeen. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij een scheur heeft in zijn hamstring, wat FC Barcelona via een officieel statement bevestigde. De verwachting is dat hij zeven wedstrijden mist, waaronder belangrijke duels tegen Villarreal, Bayern München en Real Madrid.

Het uitvallen van Olmo is een grote domper voor Barcelona, dat een sterke reeks neerzet en tot dusver foutloos is in La Liga. De club won met gemak van Girona, mede dankzij twee goals van supertalent Lamine Yamal. Toch overheerst de teleurstelling door het wegvallen van Olmo, die ook de interlands met Spanje moet missen. Donderdagavond begint Barcelona aan de nieuwe Champions League-campagne, met de uitwedstrijd tegen AS Monaco.