'Deze twee clubs wees Klaassen af om terug te keren bij Ajax'

'Deze twee clubs wees Klaassen af om terug te keren bij Ajax'

16 september om 19:59

Davy Klaassen heeft meerdere aanbiedingen afgewezen om zijn gewenste terugkeer naar Ajax mogelijk te maken. De middenvelder was transfervrij na het aflopen van zijn contract bij Internazionale en trainde mee in Amsterdam om zijn conditie op peil te houden.

Volgens transferexpert Nicolò Schira had Klaassen de kans om naar andere clubs te vertrekken. Deze mogelijkheden legde hij echter naast zich neer, omdat hij een hereniging met Ajax verkoos. Zijn goede prestaties tijdens de trainingen in Amsterdam overtuigden de technische staf om hem een nieuwe kans te geven.

Rangers en Royal Antwerp stonden in de rij om de oud-international vast te leggen. Beide clubs hebben deze zomer fors geïnvesteerd in nieuwe spelers, waarbij ze ook nadrukkelijk in de Eredivisie scouten. Toch wachtte Klaassen geduldig af voor een nieuwe samenwerking met Ajax.

Trainer Francesco Farioli was belangrijk in de beslissing om Klaassen een contract aan te bieden. De Italiaanse coach was zeer te spreken over de fitheid en ervaring van de middenvelder, wat uiteindelijk leidde tot een contract voor één seizoen bij de club waar Klaassen eerder successen boekte.