Kunnen clubs nog spelers inschrijven voor de Champions League in januari?

Kunnen clubs nog spelers inschrijven voor de Champions League in januari?

17 september om 13:25

De Champions League staat weer op het punt van beginnen. PSV opent het miljardenbal met een wedstrijd tegen Juventus, maar ter gelijke tijd lijkt Ivan Perisic op weg naar Eindhoven. Kunnen spelers nog ingeschreven worden voor de Europese toernooien en wanneer kan dat weer? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Er zijn vijf Nederlandse clubs actief in de Europese toernooien. PSV en Feyenoord zullen in de Champions League spelen, terwijl Ajax, FC Twente en AZ hun wedstrijden spelen in de Europa League. Zowel Ajax als PSV zijn nog bezig met het halen van nieuwe spelers. Perisic lijkt dus op weg naar Eindhoven, terwijl in Amsterdam Davy Klaassen voor de derde keer terugkeert. Klaassen zal bij de wedstrijdselectie zitten voor het Eredivisieduel met Fortuna Sittart, maar in de Europa League kan hij niet actief zijn.

Wanneer kunnen spelers weer ingeschreven worden voor de Champions League?

De deadline voor het inleveren van de definitieve selectie bij de UEFA is al gepasseerd. Om 00.00 uur op 3 september moesten de volledige spelerslijsten ingediend worden en transfers die daarna nog gemaakt worden kunnen niet meer worden toegevoegd. Dat is slecht nieuws voor PSV en Ajax, want mogelijke transfervrije spelers kunnen dus niet spelen in de UEFA-toernooien. Toch is er nog een ander moment dat dit wel kan gebeuren. Op 2 januari 2025 opent de winterse transferwindow zich en dus kunnen dan spelers weer gekocht en verkocht worden.

Het winterse transferwindow wordt ook belangrijk geacht door de UEFA en dus hebben de teams de mogelijkheid wijzigingen aan te brengen in hun spelerslijsten voor de Europese toernooien. Normaliter begon in het nieuwe jaar de volgende ronde, maar door de nieuwe opzet zullen er in 2025 ook nog twee speelrondes van de League Phase op het programma staan. Echter zorgen die speelrondes ook weer voor problemen en dus mogen clubs hun nieuwe aankopen pas inschrijven nadat de League Phase is afgelopen. In totaal mogen er drie nieuwe spelers ingeschreven worden en dan moet gebeuren op 6 februari 2025. Dit is na de League Phase en vlak voor de knock-outfase begint.