Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Fortuna Sittard

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli werkt langzaam toe naar basiself

18 september om 09:50
Laatste update: 18 september om 09:50

Ajax komt woensdagavond na dik een maand weer in actie in de Eredivisie. De Amsterdammers spelen na veel afgelaste wedstrijden het inhaalduel tegen Fortuna Sittard. Trainer Francesco Farioli lichtte een dag van tevoren al een kleine tip van de sluier op over zijn opstelling. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke elf namen van Ajax met je door!

De laatste keer dat Ajax een Eredivisie-duel speelde, was op 18 augustus tegen NAC Breda. Toen werd er met 2-1 verloren. De ploeg van Farioli heeft tot dusver slechts twee competitiewedstrijden gespeeld, waaruit drie punten werden behaald. Ter vergelijking: koploper PSV speelde er al vijf.

Farioli kon dinsdag op de persconferentie het nieuws brengen dat Ajax zich gaat versterken met de komst van Davy Klaassen. De routinier zal, ondanks dat hij op dat moment nog niet officieel gepresenteerd was, bij de wedstrijdselectie zitten. Het is echter niet de verwachting dat hij zal gaan starten.

Vermoedelijke opstelling Ajax

Dat geldt wel voor doelman Remko Pasveer, die het gehele seizoen al de nummer één onder de lat is. Voor hem staan van links naar rechts waarschijnlijk Jorrel Hato, Youri Baas, Josip Sutalo en Devyne Rensch. Jordan Henderson en Kenneth Taylor moeten op het middenveld voor de controle gaan zorgen, met Kian Fitz-Jim daarvoor als creatieve spil.

Met Brian Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom heeft Farioli drie uitstekende spitsen tot zijn beschikking. De coach verklapte echter dat Brobbey zal gaan starten. De twee andere goalgetters moeten dus genoegen nemen met een plaats op de bank. Bertrand Traoré lijkt de rechtsbuiten te zijn. Mika Godts start op links. Steven Berghuis, één van de belangrijkste spelers van Ajax, staat nog zeker een maand aan de kant met een blessure.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Traoré, Brobbey, Godts.

Ajax – Fortuna Sittard begint woensdagavond om 20.00 uur in de Johan Cruijff Arena. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.