Waarom heeft Juventus 'De Oude Dame' als bijnaam?

Waar komt Juventus' bijnaam 'De Oude Dame' vandaan?
17 september om 16:34
Laatste update: 17 september om 16:34

PSV neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Juventus, ook wel bekend als 'De Oude Dame'. Maar waar komt die bijnaam vandaan? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Waarom wordt Juventus 'De Oude Dame' genoemd?

'La Vecchia Signora' verwijst naar de lange geschiedenis van Juventus, opgericht in 1897 en een van de oudste clubs van Italië. 'Oud' staat voor de rijke traditie van de club, terwijl 'Dame' Juventus' elegante en statige imago benadrukt. De Turijnse club wordt gezien als een grootmacht met stijl, zowel op als naast het veld.

Er bestaan ook andere theorieën. Zo zou de bijnaam zijn ontstaan door Engelse spelers en coaches in de jaren '20 en '30. Zij noemden de club ironisch 'The Old Lady', omdat Juventus 'jeugd' betekent, terwijl de club al lang succesvol was. Ook wordt gesuggereerd dat de bijnaam ontstond in een periode van mindere sportieve successen, terwijl de club nog steeds werd gerespecteerd als grootmacht.

Met deze bijnaam symboliseert Juventus in ieder geval haar rijke historie en indrukwekkende status in het Europese voetbal.