Nederlandse kranten over Juventus - PSV in de Champions League

'Treurnis in Turijn, Klein Duimpje in de Champions League en een afgang'

18 september om 07:10
Laatste update: 18 september om 07:10

PSV werd in Turijn keihard met de neus op de feiten gedrukt door Juventus. De Oude Dame won met 3-1 van de Eindhovenaren, maar het duel was al na 52 minuten gespeeld. Wat schrijven de Nederlandse ochtendkranten over deze teleurstellende vertoning? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

PSV beleefde een pijnlijke avond in Turijn, waar het met 3-1 werd verslagen door Juventus in de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen. Ondanks de hoop dat de ploeg verder was dan vorig jaar, bleek dat defensieve problemen en individuele fouten PSV uiteindelijk de das om deden. Na 52 minuten keek de ploeg van Peter Bosz al tegen een 3-0 achterstand aan en daarmee leek de wedstrijd al gespeeld. In de derde minuut van de extra tijd scoorde Ismael Saibari nog de eretreffer.

'PSV zakt door het ijs'

De verdediging was duidelijk het zwakke punt, iets wat ook PSV-trainer Peter Bosz erkende na afloop: 'Het is vrij simpel. We hebben terecht verloren. Juventus was beter.' Luuk de Jong voegde toe: ‘Dit is wel een ander niveau dan we gewend zijn. We waren niet sterk genoeg aan de bal, wat we normaal wel zijn.'

De wedstrijd begon met een hoopvol kwartier van PSV, maar daarna liet de ploeg grote ruimtes achter waar Juventus optimaal van profiteerde. 'Kenan Yildiz krulde de bal in de 21e minuut schitterend in de bovenhoek,' beschreef De Telegraaf, waarmee de jonge aanvaller meteen de toon zette. Ook het Algemeen Dagblad benadrukte de kracht van Yildiz: 'De 19-jarige was de beste man op het veld en zorgde voor constante dreiging.'

Het doelpunt van Saibari bracht nog het enige juichmoment voor de Eindhovenaren, zo beschrijft De Telegraaf. 'Bosz liet Noa Lang en Mauro Junior hun rentree maken na blessureleed. Diep in blessuretijd maakte Saibari er nog wel 3-1 van, maar dat was slechts een pleister op de wonden. De eerste wedstrijd van PSV in de Champions League nieuwe stijl is uitgelopen op een grote deceptie.'

'Afgetroefd op de openingsdag'

Naast de defensieve zwakte benoemde De Volkskrant de middelmatige prestaties van PSV's sterkhouders, zoals Joey Veerman en Jerdy Schouten: 'Ook de veelgeprezen Schouten en Veerman faalden. Ze verloren makkelijk ballen en duels, ze werden overlopen. Dwingend naar voren spelen, meer dan de simpele lange bal naar Luuk de Jong; het lukte nauwelijks. De bal kwijtraken op momenten dat het niet kan of niet mag, dat was PSV. Het elftal van trainer Peter Bosz oogde nonchalant en afwezig, terwijl daarvoor helemaal geen aanleiding was.'

De kritiek die De Volkskrant uitte werd overgenomen door Trouw. 'Wat voor Veerman geldt, geldt voor veel van zijn ploeggenoten: leuk en aardig in de eredivisie, maar zodra het een paar tandjes sneller gaat, zoals in de Champions League, dan verbleken ze. Nee, dan Teun Koopmeiners, die zijn nieuwe club Juventus meteen kleur op de wangen gaf bij de Europese seizoensstart.' Het is dan ook terug naar het begin voor Bosz volgens de krant. 'Het is een realiteitscheck voor de spelers, die met speels gemak en vijf opeenvolgende zeges door de Eredivisie wandelen, maar vooral ook een spiegel voor trainer Bosz, die zijn elftal qua ontwikkeling verder acht dan vorig seizoen.'

Bosz probeerde na de wedstrijd nog enige hoop te houden en vergeleek de nederlaag met die van vorig jaar tegen Arsenal: 'We hebben lering getrokken uit die wedstrijd en onszelf verbeterd. Ik hoop dat we dat nu weer kunnen gaan doen.'