Fortuna Sittard in bijzonder shirt tegen Ajax

In dit bijzondere shirt gaat Fortuna Sittard spelen tegen Ajax

18 september om 19:45
Laatste update: 18 september om 19:45

Fortuna Sittard zal naar Amsterdam afreizen voor het inhaalduel tegen Ajax, maar zal niet spelen in het groen-geel. De Limburgers maken een uitzondering en spelen in het blauw. In welk shirt speelt Fortuna Sittard en met welke reden?

Op woensdagavond neemt Fortuna het in de Johan Cruijff Arena op tegen Ajax. Het is een inhaalduel dat door KNVB verplaatst was vanwege de Europese verplichtingen van de Amsterdammers. Na een goede start staat Fortuna Sittard op de achtste plaats in de Eredivisie, maar de laatste twee duels werden wel verloren. Vorig seizoen kende de club succes in het tweeluik tegen Ajax, want beide wedstrijden werden gelijk gespeeld.

In welk shirt zal Fortuna Sittard spelen in Amsterdam?

In tegenstelling tot de groen-gele combinatie zal Fortuna Sittard ook niet aantreden in het uitshirt. Voor de wedstrijd in Amsterdam is namelijk een nieuw tenue gemaakt dat stil staat bij het overlijden van Fernando Ricksen. De oud-speler kwam vijf jaar geleden te overlijden aan ALS en was een clubicoon van Fortuna Sittard. In het blauw, met het hoofd van Ricksen in het wapen van Fortuna, wil de club zo eer bewijzen aan de speler.