PSV trekt ultieme prijzenpakker aan: dit is het palmares van routinier Perisíc

PSV trekt ultieme prijzenpakker aan: dit is het palmares van routinier Perisíc
18 september om 13:25

Ivan Perisíc mag zich spoedig speler van PSV noemen. De veelzijdige speler zal de selectie van Peter Bosz van de nodige ervaring gaan voorzien en met zijn palmares moet dat zeker lukken. VoetbalNieuws vertelt je welke prijzen de Kroaat al eens wist te winnen.

Perisíc is een brok aan ervaring. De selectie van PSV teert momenteel een hoop op Luuk de Jong en Jerdy Schouten, maar verder maakte weinig spelers furore op een Europees veld. Lang kende weliswaar een avontuur bij Club Brugge, Sergino Dest liet geen indruk achter in het shirt van FC Barcelona en Rick Karsdorp is nog niet wedstrijdfit. Aan Perisíc nu de taak om de ploeg een kwaliteitsimpuls te geven.

Welke prijzen wist Perisíc in zijn carrière al eens te winnen?

In zijn carrière wist Perisíc al een flink aantal prijzen omhoog te houden. In het seizoen 2011/12 won de Kroaat de Bundesliga-titel met Borussia Dortmund. Als kers op de taart werd ook de DFB Pokal gewonnen. Enkele seizoenen later werd wederom de Duitse beker gewonnen, maar toen met VfL Wolfsburg. Ook de Duitse supercup werd aan zijn palmares toegevoegd tijdens zijn tijd bij Wolfsburg.

In 2015 verliet Perisíc Duitsland en tekende hij bij Internazionale. Zijn periode loopt uit tot een succes, maar daar had de aanvaller wel enig geduld voor nodig. In zijn eerste vier seizoenen werd er geen prijs gewonnen en koos de buitenspeler voor een huurtransfer naar Bayern München. In Beieren won Perisíc de landstitel, de beker en de Champions League. Het leek niet op te kunnen voor de aanvaller die bij terugkomst in Italië een seizoen later ook daar alle nationale prijzen wist te pakken.

De prijzenkast van Perisíc:
Borussia Dortmund: Bundesliga – DFB Pokal
VfL Wolfsburg: DFB Pokal – Duitse Supercup
FC Bayern München: Bundesliga – DFB Pokal – Champions League
Internazionale – Serie A – Coppa Italia – Supercoppa