Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen in de Champions League

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Priske wijzigt systeem tegen Leverkusen

Vandaag om 06:31
Laatste update: om 06:33

Feyenoord staat donderdagavond voor een grote uitdaging in de Champions League. In De Kuip neemt de ploeg van trainer Brian Priske het op tegen Bayer Leverkusen, de Duitse kampioen van afgelopen seizoen. De coach heeft besloten om zijn tactiek aan te passen voor dit belangrijke duel, en mogelijk maakt een van de zomeraankopen zijn debuut. VoetbalNieuws bespreekt de vermoedelijke opstelling van de Rotterdammers met je!

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Priske lijkt voor een andere aanpak te kiezen door over te stappen naar een 4-4-2-formatie, waarmee hij het middenveld extra versterkt. Dit betekent dat de Zuid-Koreaanse nieuwkomer In-Beom Hwang waarschijnlijk voor het eerst in de basis start. Hij voegt zich bij Quinten Timber, Ramiz Zerrouki en Antoni Milambo, die samen het middenveld zullen vormen. Vooral Timber en Hwang worden gezien als belangrijke spelers om het tempo van de wedstrijd te bepalen en het sterke Bayer Leverkusen in toom te houden.

Ondanks de kritiek op de verdediging na het 2-2 gelijkspel tegen FC Groningen, blijft Priske zijn achterhoede trouw. Jordan Lotomba, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Gijs Smal zullen opnieuw hun opwachting maken. Voorin rekent Feyenoord wederom op de samenwerking tussen Santiago Gimenez en Igor Paixão. Beide aanvallers hebben dit seizoen al bewezen belangrijk te zijn voor het team en moeten nu voor de nodige dreiging zorgen tegen de Duitsers. Timon Wellenreuther is de nummer één keuze onder de lat.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Zerrouki, Hwang, Timber, Milambo; Gimenez, Paixão.

De wedstrijd Feyenoord - Bayer Leverkusen begint donderdagavond om 18.45 uur in De Kuip. Het duel is live te volgen op Ziggo Sport, onder leiding van scheidsrechter Davide Massa. VoetbalNieuws doet tevens verslag van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.